2017-07-06
今日同朋友經過荔枝角呢頭,系商場見到間裝修幾特出既拉麵店,吸引左我地去睇下個menu,好驚喜!出面食拉麵閑閑地都八九十蚊,呢到既午市套餐一碗拉麵、一份小食同埋一杯飲品都只系72蚊,經濟實惠之選!餐牌好有風格既紙巾盒我地叫左兩個Lunch set,分別係ANKAKE拉麵同豬軟骨拉麵。ANKAKE拉麵 既湯底睇落似普通既醬油湯底,不過像落芡汁味、蒜蓉味都好特出,唔油膩,飲落順口麵條軟硬適中,叉燒帶肉香,肥瘦均勻,糖心蛋半凝固,口感不俗又有蛋香!另外配埋雞軟骨,串燒雞軟骨2串,燒得岩岩好,擠D檸檬去油膩感,帶點清新。豬軟骨拉麵,配料豐富,有粟米,芽菜,海帶,糖心蛋。味噌湯底比較厚實,但吾會太咸,豬軟骨好軟綿,食落唔痴牙。自家製餃子,皮薄餡多,椰菜新鮮,肉、菜比例岩岩好,煎到金黃香脆,食落有肉汁,吾會乾巴巴,賣相同味道無得挑剔!我地再叫左個串燒大鱔,燒到有D脆卜卜但吾會燶澀,火侯掌握剛好!而且燒汁都好入味~總結黎講,呢度既拉麵價錢公道,而且多款式選擇,地理位置都近地鐵站,確實係唔錯既選擇。
吸引左我地去睇下個menu,好驚喜!
出面食拉麵閑閑地都八九十蚊,
好有風格既紙巾盒
唔油膩,飲落順口
豬軟骨拉麵,配料豐富,有粟米,芽菜,海帶,糖心蛋。
味噌湯底比較厚實,但吾會太咸,豬軟骨好軟綿,食落唔痴牙。
食落有肉汁,吾會乾巴巴,賣相同味道無得挑剔!
我地再叫左個串燒大鱔,
燒到有D脆卜卜但吾會燶澀,火侯掌握剛好!
而且燒汁都好入味~
總結黎講,呢度既拉麵價錢公道,
而且多款式選擇,
地理位置都近地鐵站,確實係唔錯既選擇。