2024-10-08 419 瀏覽
心思思想食烤魚,依家唔使返大陸都食到啦~ 餐廳主打多款口味嘅烤魚,有辣有唔辣,大人小朋友都啱食,另外亦有特色小食同飲品供應,加多$9仲可以無限享用自助區嘅冰粉,值得到訪✌️烤魚用大爐熱住,食得慢都唔怕,魚肉嫩滑,啖啖肉好滋味。湯就要咗金銀蒜香同醬香味,個人更喜歡前者,香濃入味,而且比想像中冇咁油,食完都唔覺得口乾,後者鹹香,適合配飯。鍋有好多配料,另可自由加配,蔬菜豆腐吸滿湯汁,唔使額外點醬都已經夠味。小食反而有驚喜,小酥肉超級脆身,皮厚咗少少但以味道取勝、土豆仔同花菜都唔錯,夠晒惹味。記得留肚食冰粉,桃膠、爆珠、珍珠、山楂片、提子乾等,因應個人喜好自由搭配,冰粉得原味,加埋生椰、紅糖、桂花蜜,冇可能唔好食。出邊仲有菊花茶,呢餐真係大滿足!