2024-03-02 89 瀏覽
今次朋友帶路,去咗一間喺尖沙咀嘅韓國餐廳~樓上鋪,地方幾大☺️ 闊落坐得舒服嗌咗咩▶️ 餐廳有做燒肉,飯麵同埋其他唔同種類嘅韓國美食😋 今次就冇嗌燒肉類,而係叫咗其他料理~食韓國嘢多數都有前菜,除咗泡菜之外,餐廳仲有提供醃魷魚🦑、生菜🥬同芽菜等真係好少見生菜都會係前菜一部份仲要可以任添😱炸蛋疏乎厘 🥚 呢個一定要嗌,超好食😋 玉子燒啲fd不過係厚版個pot有幾深個蛋就有幾厚😋面頭仲加咗芝士🧀 同埋蟹籽韓式豬手個豬手會唔會太大碟‼️應該係有三至四人份量😂 仲要啖啖肉,加埋大過我同你塊面😆 豬手肉質軟腍,滿滿的骨膠原😇 牛肋骨湯呢個必點item,想講成個湯好足料,有勁多舊肉、麵、蛋絲、紅棗,仲要配飯🍚醬油蟹配牛油飯終於嚟到最期待嘅醬油蟹😋 醬油蟹新鮮又好多膏,同牛油飯真係超夾~ 蟹肉可以就咁唧出嚟,撈埋飯一齊食,每一啖都好香Jolly Pong燕麥奶昔加上香蕉🍌,甜而不膩☺️ 面頭仲鋪咗層燕麥粒,整體一啲都唔Heavy😆韓式手作雪糕叫咗豆腐味同埋馬格利酒味,兩隻味都好出,結束完美嘅一餐😍

嗌咗咩▶️

韓式豬手

牛肋骨湯

醬油蟹配牛油飯

Jolly Pong
燕麥奶昔加上香蕉🍌,甜而不膩☺️
面頭仲鋪咗層燕麥粒,整體一啲都唔Heavy😆

韓式手作雪糕
叫咗豆腐味同埋馬格利酒味,兩隻味都好出,結束完美嘅一餐😍