2022-10-08 477 瀏覽
我記得好多年前好興哩d日式吉列豚肉,椰菜絲任食。今日專登黎中環試下哩間。店鋪唔算大,每張枱都係岩岩好放到套餐,加杯飲品都未必有位放。😋吉列熟成豚肉眼定食 $220定食都包左一碗飯,椰菜絲一堆 ,薯蓉,麵豉湯,前菜,當然有主角吉列豚肉。哩個肉眼就比較淋,佢吉列皮係炸得好味既,唔會太多粉漿,肉質同個味確係唔同一般既吉列豬扒,佢真係食得出新鮮,有肉汁,豬味濃,係有少少肥肉唔岩我。飯都係日本米好味,椰菜絲我就食落覺得有點怪,唔岩我口味既味道,因為佢應該浸左/落左d 梅味既汁,唔係我杯茶。鍾意食梅味既應該好鍾意,係比較開胃既。😋吉列熟成豚肉西冷定食 $200至於西冷就一定冇肉眼咁淋,但肉汁同豬味都好出,唔會好乾身,可以話兩款都係啖啖juicy. 本人就比較鍾意食西冷既口感,冇咁淋。個人喜好。鍾意食豬既可以黎試下,佢係有水準既。我比較鍾意食牛,所以鍾意食吉列牛比較多d. ⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)Porker (中環)中環閣麟街26號地舖

😋吉列熟成豚肉眼定食 $220

😋吉列熟成豚肉西冷定食 $200

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

Porker (中環)
中環閣麟街26號地舖