2021-10-10 1121 瀏覽
之前未大風前好鬼熱想落雨咁,好想食啲香口嘢,大牌檔風味嘅嘢,又想有冷氣喎所以就去咗尖沙咀嘅妹記試一試啦,點知伏伏地喎2個人叫咗4個餸炸蠔餅脆嘅,但係卜枱時已經唔熱,油"益"味好重,仲好油,蠔仔得好少,又無豆瓣醬,得魚露可點嚟食蒜香骨佢炸得好香口,薄薄嘅粉,腩排好有肉味,不過蒜味欠奉,取而代之係辣椒粉,並唔係我想像中嘅蒜香骨XO醬炒象拔仔蚌呢個味道正常,蚌有啲靭,同好多油鹹魚茸炒飛天通菜呢個菜非常惹味,但係就好多油,同味道比較鹹,送飯幾好,不過空口食就🙈🙈不過好多人好旺場,可能師傅多嘢做啩,不過我都未必會回頭妹記大排檔 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道5號太興廣場3樓熊仔糖評價 ⭐️⭐️/5星#2021 #foodie #hk #香港 #真實評價 #hkfoodie #大牌檔 #大排檔 #小炒 #叫餸食飯 #啤酒 #鑊氣 #炸嘢 #尖沙咀美食 #尖咀美食 #尖沙咀 #朋友聚舊 #foodiehk

所以就去咗尖沙咀嘅妹記試一試啦,點知伏伏地喎

2個人叫咗4個餸

炸蠔餅

XO醬炒象拔仔蚌
呢個味道正常,蚌有啲靭,同好多油

鹹魚茸炒飛天通菜

不過好多人好旺場,可能師傅多嘢做啩,不過我都未必會回頭

妹記大排檔 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道5號太興廣場3樓

熊仔糖評價 ⭐️⭐️/5星