2024-12-05
🗝️ 旺角 | 過江龍和牛拉麵沾麵 | 阿久根和牛拉麵屋`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹我係拉麵控~最鐘意就係周圍去試唔同嘅拉麵!上次同朋友喺旺角食甜品見到新開咗一間拉麵店,大排長龍,已經bookmark咗,今次終於去食啦,就係阿久根和牛拉麵屋🍜🍜味自慢炙燒豚肉拉麵 - 雞白湯 $85雖然呢度叫咗“和牛"拉麵屋,但我今日唔太想食牛,所以我就叫咗豚肉嘅拉麵,揀咗雞白湯底。order之後都好快上,拉麵有三塊超級厚身,炙燒到金黃色嘅圓切豚肉,仲有好多我喜歡食嘅蔥。豚肉非常肥美,食落去好飽肚。湯底雖然聞落去唔係特別香,但係飲落都幾濃味!🍜招牌三色拉麵 - 雞白湯 $138一次滿足三個願望嘅招牌拉麵!!有齊雞肉、和牛、豚肉。採用A4級鹿兒島阿久根西冷和牛,上台時候仲係未全熟,唔會太老太韌,雞肉都係一樣。朋友同我一樣叫咗雞白湯,都係話夠曬濃味一口芝士 (5pcs) $48好好食嘅炸芝士,記得趁熱食!入面嘅芝士唔係拉絲嗰種,感覺似牛油,都幾鹹幾好味😋`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹⊹ ₊˚⊹ ₊阿久根和牛拉麵屋 (旺角)旺角廣
🍜味自慢炙燒豚肉拉麵 - 雞白湯 $85
🍜招牌三色拉麵 - 雞白湯 $138
一口芝士 (5pcs) $48
⊹ ₊˚⊹ ₊
阿久根和牛拉麵屋 (旺角)
旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖