2020-04-17 1516 瀏覽
➖➖➖灣仔黃店。超高質日式料理 ➖➖➖。記得首次經過呢間餐廳,覺得門口的格調十分高級,屬於高檔的路線,價錢一定會很貴。其後在社交群組的平台中看到這間餐廳的一個post,便令我對他產生了興趣。恰巧eatigo有半價的優惠可以選擇,便決定和朋友來到這間餐廳慶祝生日。。當我們到達餐廳的時候,有一位店員的服務態度並不是十分殷勤,但看到四周都貼滿文宣,頓時就分散了注意力,其後另一位店員的服務態度是非常好的,還很有禮貌的和我們介紹食物,所以我們便開始了點餐。。餐廳除了貼文宣之外,也參加了參加義賣、在餐廳的入口也擺放了不少的文宣供食客索取。撇除了這些因素,這間餐廳的食物質素超級高,朋友食完之後讚不絕口🤩。。打開餐牌,主打串燒和鐵板燒的西日式餐廳,食物的選擇很多,不過並不是圖文並茂,如果附上圖片會更佳呢。。Eatigo 半價優惠(價錢是原價未折扣之前)▪️甲羅燒$88 (圖二三)▪️燒10吋深海大虎蝦$88 (圖四)▪️黑糖燒三元豚 $88 (圖五)▪️雞肉軟骨丸$38 (圖六七)▪️竜匠燒牛舌芯 $58 (圖八)▪️鹽燒雞皮$38▪️大蔥霜降牛肉粒$48▪️牛油果蟹子沙律$98。🤩推介菜式?以上全部都好好食除咗牛油
➖➖➖灣仔黃店。超高質日式料理 ➖➖➖

Eatigo 半價優惠(價錢是原價未折扣之前)
▪️甲羅燒$88 (圖二三)
▪️燒10吋深海大虎蝦$88 (圖四)
▪️黑糖燒三元豚 $88 (圖五)
▪️雞肉軟骨丸$38 (圖六七)
▪️竜匠燒牛舌芯 $58 (圖八)
▪️鹽燒雞皮$38
▪️大蔥霜降牛肉粒$48
▪️牛油果蟹子沙律$98

🤩推介菜式?以上全部都好好食
除咗牛油果蟹子沙律
(唔係唔好食,但相對比之下就變得普通)
每串燒都非常高質,最重要是不會太乾,還保留了食物的原味。
甲羅卷味道濃郁,伴幾塊多士一同進食。
虎蝦大隻肉質彈牙,而且也頗巨型的。
三元豚一啲都唔鞋,它的味道是不錯的,不過我和朋友已經吃得太飽了,實在無法把它完全吃掉呢。
雞肉軟骨丸係彈牙,好有口感
牛舌亦都有驚喜,燒嘅火候掌握得好好
雞皮超脆,不過已經冇位擺相🤣
牛肉粒超好食,燒到剛剛好,肉汁豐富

▪️小總結:
呢間餐廳係絕對想再食🤪
一月份嘅時候就已經光顧,所以價格同埋餐牌可能有所不同
但係質素相信依然係咁優質
唔知而家仲有冇eatigo優惠時段啊

✂️➖➖➖➖➖➖ 。
🔺
竜匠燒物料理 (灣仔)
灣仔摩利臣山道41號地舖