2009-04-02
一行七人的lunch,大枱似乎一定係坐圓梳化,幸好都唔算太逼。侍應細心招呼,問道幾位要熱水,幾位要凍水。時不時睇睇人客需要/take order/收碟等。order了2 course x 6, 3 course x 1。餐前麵包非常好食!有層好似脆皮腸既衣,焗過後,麵包軟糯,"查"埋雞芯豆蒜蓉醬,good good good!前菜:菇菌忌廉湯(同事說好味,有菇味仲好重糊椒味,那枝脆條也不求其,好香蒜味)。香桃菜沙律,睇黎無乜特別。煎龍利柳帶子:煎得頗香脆,如果可以再煎脆D更好,帶子太薄和過火!墊底的薯蓉都非常好食!三片細細魚柳,食完o岩o岩好。同事的牛肉片漢堡,賣相極吸引,(因為有水煮蛋吧),牛肉片是打邊爐的肥牛,可能又蛋又肥牛,又沙律醬,仲有熱辣辣的薯條(正!),所以實在重量,底片麵包都食唔落喇。雞胸,我試了少少,雖然釀左紅蘿蔔,西芹,靚靚地,但雞胸始終係鞋口而無味既野,同事都食唔晒,唯有吃薯蓉慰藉。餐飲:熱朱古力,好好味~裝唔滿,太細杯,大啖D,一啖都無了。甜品:朱古力mousse薄脆,雖然食完像一陣風,不過確實整得唔錯!mousse不是dark choc,但朱古力味都好濃,夾埋脆
甜品:朱古力mousse薄脆,雖然食完像一陣風,不過確實整得唔錯!mousse不是dark choc,但朱古力味都好濃,夾埋脆餅食,是個幾特別既甜品。