2015-06-29
愉快星期日,如在家中百無聊賴的話實在對唔住個太陽同爸爸一輪商討後,決定到久仰大名的啟德郵輪碼頭走走,吸收下天地靈氣.環境10分滿分的話,我會比9分半,另外扣半分係因為同爸爸黎,面對維港景色 有情侶談情,有公公婆婆散步,有一家大細野餐 感覺良好碼頭頂層,有一個裝飾圓錐柱既波(我爸爸話係一個信號塔,真唔知佢堅定流)圓錐柱既波位置有間餐廳,外圍簡約風格 ,內裹Vintage正當我考慮要不要幫襯時 Reception的男孩子非常熱情地介紹餐牌上既食物,令到有點盛情難卻地去試下店裹裝潢給人一種懷舊又不失霸氣的時代感,不知應該點形容,簡單D講 2個字-特別點左個Set Lunch Meun, Lunch黎講款式都比較多,本人都對Meun有點恐懼(啫係咩都想食,咩都想Order果D),幸好員工(都是小男孩唷)有少許介紹,員工態度10分半丫前菜:香茜辣海哲手撕雞賣相:有心過心思的味道:手撕雞的麻油味很香,但不會油膩主菜:鮮蝦帶子墨魚汁意大利麵賣相:都係果句-有心過心思的,蝦及帶子比例合理的(平時出面食得果幾條蟹柳同幾粒雪藏蝦仔就話海鮮意大利麵)味道:蝦同帶子都非常新鮮唔似有雪藏過,墨魚麵應該加左個特製
圓錐柱既波位置有間餐廳,外圍簡約風格 ,內裹Vintage
賣相:有心過心思的
味道:手撕雞的麻油味很香,但不會油膩
味道:蝦同帶子都非常新鮮唔似有雪藏過,墨魚麵應該加左個特製醬汁(唔知咩醬汁)香味濃郁,有口感.
賣相:咖啡樣
味道:咖啡味