2021-05-29
近年愛好咖啡嘅我 每次放假同朋友食完lunch 都一定揾間coffee shop飲杯啡傾下計☕但係近日天氣真係熱得好緊要 所以不如我哋都係去happy hour啤啤佢啦喂🥵呢日喺銅鑼灣 一講起飲酒 第一時間一定係諗起耀華街🍺諗起之前行過街頭經過Shack Tapazaka一直都未試過 趁住呢日咁有mood就試下啦😎本身真係想飲杯野架咋 點知打開menu見到咁多野食咁多選擇 價錢又抵 叫啲野嚟送酒都要啩😅◾香蔥吞拿魚紫菜卷正啊喂📣吞拿魚蓉加咗香蔥好香 綿綿嘅吞拿魚蓉加脆脆嘅紫菜 配嘅仲係醎味紫菜(有鹽嗰種呢🧂) 醎醎哋令到吞拿魚蓉嘅味道更加突出😋◽酥炸日本河蝦絕對係送酒一流🍻細細嘅炸蝦仔 份量都幾多 一粒接一粒 再送啖酒 爽啊喂◾黑蒜油鑊仔炒飯配炸雞本身真係想食輕食架咋😩但係見到黑蒜油炒飯 諗到都覺得香啦 咪又叫咗嚟試下囉🤤不出我哋所料 一上枱已經聞到香噴噴 鑊仔上仲好熱辣辣 唔會炒到好乾帶少少濕潤 除咗炸雞 仲喺中間打咗隻蛋可以撈勻佢🍳🍻除咗啤酒 仲有紅白酒/cocktail等等 我哋仲試咗隻自家製梅酒(日本清酒釀造) 味道都十分唔錯 好易入囗
◾香蔥吞拿魚紫菜卷
◽酥炸日本河蝦