2023-09-06 49 瀏覽
今晚約了3位好友食飯,經朋友介紹,知道其匠燒呢家新店,冇猶疑啦馬上訂座支持捧場。真係意想不到,有驚喜,好好味。我地叫左支1.8L 楯野川$788, 好底飲咯。首次食左前菜用茄子整嘅,嘩,好好食,之後嚟個頭盤刺身五點盛。跟住秘製汁燒雞肝,好驚喜,入口即溶。一口牛舌芯,我唔喺吹水,好好食,冇根好故Juicy。活燒脆皮白鳗,個皮脆過卡樂B呀,肉保持有汁,超好食。爆脆吉烈蠔,雞肉棒,黑鬆露野菌炒烏冬。都好好食。跟住師傅話有新菜式,昆布杯3點盛,絕了有帶子,牡丹蝦,吞拿魚蓉整成嘅,呀又幾將別,個昆布杯好似張纸咁,原來喺可以食架,好食。今晚食得開心玩得開心,阿其老板都好nice,100分
2023-09-05
  • 活燒脆皮白鰻