2024-09-28
今日我很高興能有機會試Royal Inn的三道dishes 。因為朋友話想試下,從整體而言,這家餐廳的水準唔錯,值得推薦。燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉:手工戒指意粉煮得啱啱好,滑滑地,口感好有彈性。燒三文魚嘅味道超鮮,肉質嫩滑,再加上忌廉醬同香草,味道真係好豐富,唔會太膩,食完仲想再加多一碗! 香蒜鮮大蜆扁意粉:呢碗扁意粉簡直係夏天嘅完美選擇!用咗新鮮嘅大蜆,搭配香蒜醬,味道簡直係絕配!蜆肉鮮甜,香蒜味道又唔會太搶味,整體口感清新又開胃,食完真係好舒服,令人一口接一口,根本停唔落!Blue Mussels: 新鮮的青口煮得嫩滑,搭配著creamy 汁和香草,每一口都充滿了海鮮的鮮美和法式料理的風味。呢間餐廳嘅質素高,無論味道、擺盤定服務都做得唔錯,真係一個值得再返嚟嘅地方!下次我仲想試下其他新菜式,真係幾期待!