2022-09-05 607 瀏覽
放假忽然間好想去食意粉,本來就想係市區搵1間食,點知路人甲就話帶我去個新地方食喎,咁好啦,3點鐘,都唔知有冇得食🤣渣車去時,我話你帶我去邊呀?點解要過隧道既 (我冇諗過去咁遠🤣)原來佢帶我去大埔大尾篤附近既cafe食野🥰黎到個刻,就知道呢到係打卡勝地,門口岩岩有架電單車🛵泊左係到,影左幾張相就入去,可能係平日關係、今日冇咩人☺️今日叫左咩:1. 肝菌蘑菇雞肉意粉2. All Day Breakfast 3. 意大利芝士蛋糕4. 有機藍莓南非國寶茶5. Tonic Coffee首先黎既係飲品,藍莓茶既茶包好特別,睇返好似係澳門造既茶包,個到都有leaflet 介紹返,藍莓味好香,我唔係熱飲都feel到陣味好濃郁,個茶味🍵好好,酸酸地,唔錯🥰Tonic Coffee,我試左1啖,好酸,唔識欣賞佢🤣但唔代表唔好飲😎我見路人甲飲得幾關心😎黎食物喇,首先係肝菌蘑菇雞肉意粉,黎到意粉已經有好多菌既味道,汁亦都好濃郁,影左2張相已經要開動😋汁唔算好鹹,雞肉嫩口,所以好快就清左碟😋All Day Breakfast ,每次食都會唔同配料,所以每次都會有期待,今次係有火箭菜、茄汁豆、煙三文魚、腸、牛角包,

今日叫左咩:

1. 肝菌蘑菇雞肉意粉
2. All Day Breakfast
3. 意大利芝士蛋糕
4. 有機藍莓南非國寶茶
5. Tonic Coffee

All Day Breakfast ,每次食都會唔同配料,所以每次都會有期待,今次係有火箭菜、茄汁豆、煙三文魚、腸、牛角包,蛋🥰今次冇煙肉,我👌,特別想講牛角包,好鬆軟同好酥,好好食👍火箭菜我都食曬(唔係個個都鍾意食架😆)又清左碟😍

唔夠喉,叫多左個意大利芝士蛋糕🍰個cream打得好滑,又勁凍,推介👍

總結:因為平日黎,所以冇咩人,老闆重好窩心問我地d野好唔好食👍假期應該勁多人,因為朋友講話Vespa既薄荷綠小隊🛵會去,所以有興趣都可以去睇下順便食野😋
2022-08-30
  • 意大利芝士蛋糕