2021-05-17 156 瀏覽
今日特登同朋友黎申子食,聽人講幾高質,想試好耐,終於有機會黎。一入門先探熱同寫資料,之後帶左我地上2樓坐,環境都幾舒服。 我地叫左海膽炒飯,吉列千層豚肉,葱拖羅卷同和風麻醬豆腐沙律。首先,葱拖羅卷有勁多拖羅,食落一啲都唔腥,而且有種入口即溶嘅感覺,一淡食哂好滿足。😋跟手就黎左和風麻醬沙律,一眼望落勁大碟,勁多麻醬而且唔係得表層有中間都有好多,一啲都唔手軟而且食落啲菜都好新鮮。值得推介。之後就係海膽炒飯,呢個真心值得試,因為以我一個唔太中意海膽嘅人食左一淡都會想食第二淡。首先個炒飯係炒得好香,令人食指大動,食落係一啲都唔腥,海膽味都唔會好濃,但整體味道就好正。最後先黎吉列千層豚肉,呢個等嘅時間比較耐,但黎到就知道好野係值得等下。芝士控嘅你一定要試下,芝士味極濃,肉質好嫩而且多汁,外層都炸得好脆。整體味道好唔錯,但係內𥚃嘅肉同外層炸皮就好分離,但都非常值得推介。
葱拖羅卷

海膽炒飯