餐廳: FUMI
資訊:

2019-07-09 488 瀏覽
6月最後的星期日意味著我的油牆假期快要結束!一於去整餐超級正嘅Sunday Brunch先!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      今次食日式的早午半自助餐正喇掛$480/位、細蚊仔$280/位,記住最快48位喺網上預繳(每位)$200訂金訂座的客人有4送1免費優惠架!
6月最後的星期日意味著我的油牆假期快要結束
!一於去整餐超級正嘅Sunday Brunch先

今次食日式的早午半自助餐正喇掛

好似我咁鍾意飲酒嘅強烈遣散呀係強烈建議(呢排講慣咗嘿!)大家加錢任飲各樣飲品,價錢由$88-$168隨你喜好揀有酒或汽水果汁都得

等我同咁多位一齊睇下有咩好食先
!有食完爽哂嘅薯仔沙律、蟹子沙律、雜菜沙律配有芝麻汁及和風沙律汁。

冷盤有香口嘅煙鴨胸、烤牛肉、辣泡菜,還有仲有送酒良品枝豆。

忽然見到條油甘魚放咗喺道
原來一陣師傅會即場劏咗佢比大家嘆

跟住係新鮮嘅刺身船入面有赤蝦、鱆紅魚、吞拿魚、三文魚和帆立貝,全部任食仲補得夠密唔使等大把貨

仲有新鮮燒鱈場蟹腳都係任砌,食得幾隻都回本唔少啦

到即製壽司有三文魚牛油果卷、素菜卷、加洲卷及鰻魚卷等等,不過我食唔到紫菜冇得試

天婦羅有多樣揀好似蝦天婦羅、粟米芯天婦羅、蕃薯天婦羅和日本青椒天婦羅,仲有香噴噴嘅炸雞、燒粟米同燒日本青椒。

好戲在後頭最正嘅係後豚肉串燒同埋雞肉串燒,包你食過番尋味!

頭盤中嘅沙律薯仔沙律加咗D日式醬汁口味又同西式嘅好唔同喎
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      烤牛肉用咗重手嘅醃料食落都幾香口

到我最鍾意嘅刺身
!有我平時必食嘅鱆紅魚咬口唔錯夠又夠新鮮、三文魚都油香鮮味好食
,帆立貝大大粒好軟糯
,仲有鮮甜嘅赤蝦都好鬼正,鱈場蟹腳已經開晒軟殼食得好方便唔使勞煩老婆大人動手

必食推介串燒豚肉夠肉香雞肉勁嫩滑唔食對唔住自己
!天婦羅炸漿唔厚最緊要冇肥淋淋食得過

早午餐原來仲會送上位上特別菜式!例如有磯煮鮑魚、燒大蝦、、汁燒帶子都有D驚喜位

由六款主菜入面揀咗A4宮崎和牛冰見烏冬,A4宮崎和牛肉味唔錯冇煮到太熟口感啱啱線

另一個係朋友嘅蒜片安格斯牛柳粒香口係香口,不過我都係鍾意A4宮崎和牛肉烏冬多啲

最後仲有精選甜品一份放咁晒呃like一流!一份有小蛋糕、和果子、新鮮水果和Milk Top牛奶雪糕每人一件夠晒我滿足喇

食到夠皮陪老婆大人去玩章魚小丸子學堂!製成品梗係好好好成啦唁哈哈哈

2019-06-30
午餐