2021-10-06
嘔吐味蕃茄湯底🤢🤮🤮🤮平時食開紫菜四寶河,今日諗住試下新野,”蕃茄味湯底春卷牛腩米線”,張傳單入面比晒手指公咁,諗住實無死啦。點知,一攞返埋位途中,隔住個口罩都聞到一陣「嘔吐味」🤢‼️第一時間心諗係自己戴左口罩全日,口罩臭啫~返到個位一除口罩⋯嘩!!真係喺碗蕃茄湯度傳出嚟,完美嘅嘔吐味🤮。因為都肚餓,自我安慰一下:可能食落去係正常味呢~Surprise me,完全一樣,🌟係完美嘅嘔吐味。真係覺得好唔妥,場內唔見樓面,直接去揾收銀姐姐提出下。我:姐姐,碗嘢有嘔吐嘅味道。姐:哦!係咁ga!!個個都係咁講,正常ga!!我:下?嘔吐味,係正常!?姐:係呀,你問下師傅!(走去師傅櫃位)我:師傅,碗嘢有嘔吐嘅味道,係正常嘅?師傅:係呀,你食唔慣啫!其實我當下嬲到震!傻的嗎?邊個會食得慣嘔吐味!?但老公唔想我繼續爭持,而我哋又唔想浪費,最後問師傅攞碗清湯,洗走啲蕃茄湯底,再落三大匙辣椒油,完美覆蓋,食埋走人。BTW,反到屋企見到蕃茄味薯片都驚驚🥲,求心理陰影面積。最後,凌晨三點幾,嚟左一次萬馬奔騰嘅肚瀉,唔知關唔關哩碗野事,總之,佢係我食過最難食嘅蕃茄湯底米線🍜🤢。本來都幾like南記嘅春卷,但要跟你
平時食開紫菜四寶河,今日諗住試下新野,
因為都肚餓,自我安慰一下:可能食落去係正常味呢~
Surprise me,完全一樣,🌟係完美嘅嘔吐味。
真係覺得好唔妥,場內唔見樓面,直接去揾收銀姐姐提出下。
我:姐姐,碗嘢有嘔吐嘅味道。
姐:哦!係咁ga!!個個都係咁講,正常ga!!
我:下?嘔吐味,係正常!?
姐:係呀,你問下師傅!
(走去師傅櫃位)
我:師傅,碗嘢有嘔吐嘅味道,係正常嘅?
師傅:係呀,你食唔慣啫!
BTW,反到屋企見到蕃茄味薯片都驚驚🥲,求心理陰影面積。
最後,凌晨三點幾,嚟左一次萬馬奔騰嘅肚瀉,唔知關唔關哩碗野事,總之,佢係我食過最難食嘅蕃茄湯底米線🍜🤢。本來都幾like南記嘅春卷,但要跟你永別了。再見!