2011-07-17 42 瀏覽
平時去慣尖沙咀0個間. 今次試下觀塘呢間彩晶軒.11點半黎到已經坐滿人. 不過唔係好多人等位…不過等到12點, 個窄窄0既lobby就已經等滿人. 好彩呢個時候剛好俾我地等到位.個場0既枱都排得好密, 不過就坐得又唔係唔舒服0既~ 不過真係幾嘈. 點心有好多款.鮑汁炆龍鳳爪鮑汁OK,但不夠膠.馬騮搣柚子雲吞盞呢個好食呀~ 我一個可以食兩個! 馬騮搣我以為係茶葉, 但我搵唔到喎. 唔知係咪講緊上面0個d黑色魚子呢? 細細個雲吞盞上面0既沙律醬有少少芥辣, 混埋少少柚子. 好開胃不知年陳皮叉燒酥我唔知係咪不知年啦. 不過叉燒酥幾鬆化有少少陳皮味又唔錯喎. 不過我嫌佢細得滯椒鹽炸生蠔因為見個魚缸好乾淨, 所以安心點呢個. 個蠔唔係好大隻, 不過都幾鮮味. 略嫌鹹0左D農家有機瑤柱菜苗餃我覺得自己成0左碟上湯瑤柱扒豆苗! 4隻餃加埋好似用0左成粒大乾瑤柱. 豆苗係咪有機我唔知. 不過真係唔錯~玉桂蘋果炸湯丸好似食蘋果批咁. 不過出面話就話係炸, 不過係軟身0既. 玉桂味濃.金絲蟹肉炒飯好~大~碟! 初時我以為面頭0個d係蛋白. 分下分下見到咁大舊蟹肉喎. D飯炒到一粒粒但唔會好乾. 好正可能
平時去慣尖沙咀0個間. 今次試下觀塘呢間彩晶軒.

鮑汁炆龍鳳爪鮑汁OK,但不夠膠.

可能入單出0左d問題, 好似平0左咁. 埋單$240
2011-07-17