2019-01-31 209 瀏覽
最近友人告知我想食素食,咁啱經開海港城一間韓式餐廳,門口有個餐牌寫住逢星期一有個90分鐘嘅素食放題,好似幾得意咁,所以入去試下!入去見到其實都幾多嘢食,之後點咗幾樣就冇再點,因為食物嘅份量都幾多,費事食唔唒。炸素魚腐基本上係冇味嘅,外皮炸得唔多香脆,但內裡的確係軟腍嘅,而且亦有鬆軟嘅感覺,同埋表面辣辣地,都有少少惹味嘅。麻藥薯條份量真係幾多,薯條炸得啱啱好,好靚嘅金黃色,夠唒香口,加埋表面有啲芝士粉,鐘意芝士嘅人一定勁like.素泡菜芝士薯條成碟嘢亂唒大龍,唔知食緊乜,泡菜味同芝士味撞唒,唔夠熱嘅話仲得人驚。羽衣甘藍煎餅煎得夠薄,夠脆口,唔會厚到成餅嘢咁,加埋有啲杞子喺裡面,都幾得意。健營藜麥沙律呢個啲料真係幾新鮮,仲有芒果同牛油果,食完即刻覺得自己健康咗。

炸素魚腐

麻藥薯條