2024-01-08 29 瀏覽
啱啱去咗一間cafe,意外發現呢度竟然係貓的天堂!一踏入去嘅感覺就好似迷失咗喺喵星人嘅懷抱,和藹可親嘅喵咪四圍圍繞,各種款式嘅毛孩子,啲感覺真係夠悠閒,夠窩心🥰。食物呢,真係有驚喜。我點嘅蛋黃汁卡邦尼意粉,真係正到爆燈💡!意粉煮得好al dente,牙口感覺一流,卡邦尼既醬汁又香滑得黎唔係太膩,埋咗啲咸香嘅蛋黃,正宗得滯!食住食住都有幾隻貓仔行過黎塞頭塞腦,個個都想黎湊熱鬧,分享下我嘅食物😹。另外,我仲試咗日式雞軟骨,食落去啲香脆極正,啲雞軟骨好有彈性,啖啖肉,好夾酒!咖啡同蛋糕都同樣驚喜萬分,尤其係兜著焦香嘅軟心芝士蛋糕,香濃得黎唔過甜,勁惹味!試過咁多間cafe,呢度絕對係搶眼既一間!整體嚟講,食物、環境、服務、貓咪陪伴,嗮都好有水準。下次想體驗下食飯有喵陪,或者搵番份安樂窩嘅感覺,呢度絕對係我嘅首選👌!嘩,感覺好似置身喺一個充滿愛嘅小島咁,唔錯唔錯!