5天前
食物質素同性價比低:126蚊六寶飯(106蚊六寶飯+20蚊追加細碗白飯)lunch set還不如叫滷水邊角料飯lunch set。收得咁貴,用嘅食材反而全部係最差嘅仲差過滷水鵝肉飯,得三塊冇肉全骨嘅鵝肉邊角料。係全港幾十間滷水鵝肉飯店裏邊食過最低質素嘅潮汕滷水店。服務惡劣、收費唔講清講楚:白飯飯量極細,食唔飽想加多一細碗飯仲要比錢時先暗中收20蚊港幣加飯費用,貴絕全港嘅白飯,對賬單唔主動講出嚟唔會知。預先加飯時又完全冇通知要加多20蚊咁貴,邊個會知道咗要加20蚊港幣之後仲加白飯?鋪頭服務員仲要責怪你自己冇去攞嗰本好厚嘅大menu嚟仔細閱讀每一頁揾到嗰碗飯,但係我食緊嘅係lunch set嗰張紙上面嘅野嚟嘅喔,所有menu比你收走曬、你唔講、點睇得到加飯?出邊餐廳未試過加飯要額外收費20蚊港幣仲要唔通知喔!前一日啱啱食完隔離知延屋,質素高好多、抵食好多、免費加飯喔?餐廳環境差:相當緊逼。衛生都差強人意,餐點鋪嘅紙上面有好多螞蟻同埋小蟲。檯同座位極細連坐都坐唔到、但咁樣都係要拼臺。總結、避免再中伏:本身好鐘意食野、由fine dining到平民美食、亦都好欣賞由亞洲去到歐洲各種菜系嘅食物e
服務惡劣、收費唔講清講楚:
餐廳環境差:
總結、避免再中伏:
本身好鐘意食野、由fine dining到平民美食、亦都好欣賞由亞洲去到歐洲各種菜系嘅食物etc.,咁多年食遍亞洲、歐洲、美洲,就算遇到好多唔好食唔啱口味嘅餐廳、都冇比過任何食肆負評,未試過好似今次咁惡劣同令人憤怒不愉快嘅體驗。令到我覺得有義務企出嚟寫評論指出呢一d伏位幫其他顧客避免再中伏。我會寧願去食多幾餐中環嘅日日香鵝肉飯店、價錢平一半、質素高幾個level,都唔會嚟食呢間第二次,又貴、食物質素又低、仲要收費唔透明、服務唔好,環境差衛生差坐得又唔舒服,踩中我心目中所有伏位嘅餐廳,諗唔明點解搬遷/其它地址結業前可以攞得到咁多次米其林推介、百思不得其解。唔值得浪費錢嘗試。