2024-07-02
觀塘呢間工廈小店,前身係小時光💛,記得以前都有同啲同學仔嚟幫襯過。最近佢哋由全新班底接手,繼續延續校園風格,帶大家走入這校園🏫這班房🎶一入到餐廳,睇擺設、枱櫈同窗框設計,well~ 感覺呢間係貴族學校嚟🤣 又真係幾靚幾夢幻,好啱打卡🍀。知道佢哋最出名係高顏值嘅沙冰系列🍧可以幫呢個熱辣辣嘅夏天降吓温 (痴線最近真係好熱囉🥵),久唔久放縱吓自己先💁🏻♀️🍧 焦糖燉蛋抹茶冰 $128沙冰個質感係台式綿綿冰嗰隻,入口就溶唔會有太多冰粒感👌🏻同埋味道都重奶味,食落好似飲緊奶昔咁好舒服又唔會勁凍。入面仲加咗啲脆脆🍪,增加飽肚感。同埋面頭嘅焦糖燉蛋好畫龍點睛✨,幾嫩滑唔太甜,成件事都好夾。⚠️不過啲沙冰真係溶得好快,大家影相打卡要快手啲,唔係就會扁晒🫠🫠🍝 冬蔭功龍蝦汁蜆肉意粉 $128估你唔到有驚喜喎😳呢個冬蔭功口味撈埋咗龍蝦汁去整,食落係有少少辣辣地,我呢啲唔食得辣嘅朋友都接受到。入面除咗有蜆肉,仲有啲菇菌,意粉都整得好入味,味道唔錯👌🏻🤍 桂花白桃冰茶 $20 🤍 朱古力鮮奶 $46
🍧 焦糖燉蛋抹茶冰 $128
🍝 冬蔭功龍蝦汁蜆肉意粉 $128