2022-09-12 61 瀏覽
最近收工又嚟咗位於鵝頸橋附近嘅川菜 #小甜甜 晚飯😍 作為一個港島人又鍾意食辣嘢,真係細細個就開始食小甜甜,呢間川菜無論係lunch晚飯宵夜都好,已經陪伴左我十幾年,絕對係滿滿嘅回憶🥰🙈-🌶🍲麻辣魚卜煲($98)黎到小甜甜梗係唔少得食佢哋嘅麻辣風味煲,平時食開雞煲、田雞煲嘅我哋,今晚就叫咗個特別啲嘅魚卜煲,嗌左小辣,但係佢會越滾越辣,魚卜大大塊好滑溜,煲底仲有大量青瓜同薯仔條,完全索晒成個辣汁嘅精華,辣得好過癮‼️🔥-🔥🐂火爆牛肉($88)之後叫咗呢個廚師推介嘅火爆牛肉,炸過嘅牛肉大大塊,再淋上連加特調個醬汁,係麻辣又甜甜地嘅味道,估唔到出奇地好食!推介比愛辣人士👍🏻😍🤤-🥔酸辣炒土豆絲($62)叫咗兩個餸都係辣,就叫返啲酸酸地嘅嘢調下味,土豆絲切成幼條狀,口感好爽身,酸酸地非常開胃。-野生泡椒鳳爪($45)另一款小食我哋就叫咗呢個泡椒鳳爪,份量十足既鳳爪比酸酸辣辣嘅泡椒汁浸得好入味,食唔停口。-飲品我哋叫咗一杯珍寶青檸樹同埋木瓜鮮奶,特別推介青檸樹,清涼解辣🤤整體嚟講呢度嘅水準完全冇變過,食物辣得好過癮,下次一定再返黎食☺️☺️🤤

🌶🍲麻辣魚卜煲($98)

🔥🐂火爆牛肉($88)

🥔酸辣炒土豆絲($62)

野生泡椒鳳爪($45)