2023-07-25 810 瀏覽
上星期經過happy roller(開心餅店),本身淨係諗住買件流心芝士蛋糕,點知被sell😂 因為店員話買原條卷蛋嘅話,芝士蛋糕就有9折,都有一段時間無食過卷蛋,所以最後都買埋卷蛋返屋企食😋 •🥢靜崗焙茶流心芝士蛋糕 $55 (9折後$49.5)買單件再拎到返屋企,發現面頭嘅焙茶cream有啲傾瀉,所以我哋影相前都有掃平返個切面🤣芝士蛋糕上面吱咗焙茶cream,視覺上加強咗流心效果,味道相對比較甜,但茶味都算濃嘅~ 芝士蛋糕質地濃滑,同樣幾濃焙茶味,不過兩樣加埋就幾膩😢•🥢靜崗焙茶生乳卷蛋 $148雖然兩款都係焙茶味,但卷蛋就無咁甜,所以食落個焙茶味就更回甘🤤 焙茶生乳好輕盈,茶味的確比較甘,而外層蛋糕部分非常鬆軟,食落唔會覺得好乾~蛋糕都有焙茶味,加埋生乳都唔會膩!整體真係好出色👍🏼

🥢靜崗焙茶流心芝士蛋糕 $55 (9折後$49.5)
靜崗焙茶流心芝士蛋糕
靜崗焙茶流心芝士蛋糕