2018-08-17 723 瀏覽
自上月中起加入中環嘅上班族群,就激起喺中環區搜羅大小美食嘅熬情❤大多數上班族只有一個小時午餐時間,要等電梯等位食飯再要等野食黎,等下等下剩低十來分鐘真正進食,所以個多月來都主要食唔洗排隊的餐廳。今日只有我踉另一位同事食,所以到大排長龍的餐廳一試究竟。如常的有廿人人龍,霸氣姐姐手寫”飛仔”俾等候顧客,不過由於有樓上雅坐,我們兩位很快入坐,再毫不猶豫的點了兩碗招牌叻沙來的招牌叻沙果然名不虛傳,咖哩叻沙椰香辣風味撲鼻,聞到已經想食配料使用雞絲、血蚶、豆芽、蝦子、雞蛋,以香料和魚烹調的湯味道濃郁。只怪我忘了說要油面,他自動來了檬粉。血蚶已自動去殼,方便進食。湯底份量充足味濃少油。雖然$78 在中環午餐選擇眾多,但回味工房的招牌叻沙食過回味,難怪姐姐可以這麼霸氣驕傲了~!

湯底份量充足味濃少油。

2018-08-14
5 分鐘 (堂食)
  • 招牌叻沙