2021-07-29
疫情最嚴峻嘅時候,先發現呢間店所以之前次次食都係叫外賣🤦🏻♀️宜家終於可以堂食啦! *。 *。 *。 *。水煮魚(中辣) - 之前想試好耐,魚片係滑嘅,辣得黎又幾惹味,但個人鍾意多麻少少。老公唔太好辣,一開頭話好味,但食食下會覺得太辣😅。但呢度菜反而無其他菜式咁出色。香菜魚皮 - 呢款係店員推介,因是冷盤,無得選辣度,預設為中辣。魚皮彈牙,配埋芹菜、芫茜一齊食,真係好正,老公都大讚。但上菜後要盡快食,否則魚皮浸淋左會無左口感。最最最推介係呢個酸湯蒜蓉牛肉(小辣),次次叫外賣必點,沒想到堂食係另一個層次🤤。店員教我地用隻匙取些湯,再放片牛肉片、蒜頭同葱上去,連湯一齊食,真係無得彈!個人認為,小辣恰到好處,食過中辣雖然惹味,但會搶左酸湯同其他配料嘅味道。之前叫外賣食過好多不錯嘅菜式如鴨肉蛋餅、手撕包菜、炒土豆絲同怪味鴨等下次黎堂食要再叫黎試下!
所以之前次次食都係叫外賣🤦🏻♀️
宜家終於可以堂食啦!
*。 *。 *。 *。
但呢度菜反而無其他菜式咁出色。
之前叫外賣食過好多不錯嘅菜式
如鴨肉蛋餅、手撕包菜、炒土豆絲同怪味鴨等
下次黎堂食要再叫黎試下!