2023-08-16
聽聞係新開嘅𝖼𝖺𝖿𝖾,雖然位置係到咗九如坊斜路再上一個街口,不過本住食甜品前消耗吓卡路里,就冇咁大罪惡感啦😋⠀當日嗌咗杯𝖨𝖼𝖾 𝖠𝗆𝖾𝗋𝗂𝖼𝖺𝗇𝗈, 𝖬𝖾𝗇𝗍𝖺𝗂𝗄𝗈 𝖴𝗇𝗂 𝖯𝖺𝗌𝗍𝖺同𝖯𝗂𝗌𝗍𝖺𝖼𝗁𝗂𝗈 𝖳𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎,價錢唔算平,但呢個價錢對得住食物質素👍🏻⠀🧊☕️𝖨𝖼𝖾 𝖠𝗆𝖾𝗋𝗂𝖼𝖺𝗇𝗈比想像中酸、比較濃,愛飲濃縮少少嘅朋友會比較欣賞,我就反而想佢淡少少啦😅🍝𝖬𝖾𝗇𝗍𝖺𝗂𝗄𝗈 𝖴𝗇𝗂 𝖯𝖺𝗌𝗍𝖺(明太子海膽意粉)超乎我預期嘅好味✨!擺盤幾精緻,味道方面啱我心水,有明太子嘅鹹味,加上三文魚子、海膽同帶子嘅甜味,恰當咁中和咗😆,仲有啲菇菌同洋葱令口感更豐富,唔係講笑,我覺得如果再去嘅應該都會嗌呢碟意粉😙💚𝖯𝗂𝗌𝗍𝖺𝖼𝗁𝗂𝗈 𝖳𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎亦係大讚嘅甜品👍🏻 首先,本人中意食開心果類甜品/飲品、亦好中意食𝗍𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎,自然對呢道甜品期望較高。賣相可愛而簡約不在話下啦,重點係開心果𝖼𝗋𝖾𝖺𝗆十分綿密而帶有極重開心果味🤩,唔會浸到好腍嘅手指餅配上淡淡嘅酒香,對於追求酒味唔太濃嘅朋友係十分推薦🙌🏻,係令人印象幾深刻嘅𝗍𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎😉!
⠀
⠀