2021-07-15 10 瀏覽
朋友介紹旺角有間以周星馳電影國產凌凌柒為主題嘅西餐廳,覺得幾有心思,所以去試吓!佢哋嘅餐牌及霓虹燈牌設計都配合呢個主題,甚有玩味。.蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168 🦀🍚一上枱就聞到濃濃嘅芝士味, 表面焗到燶燶地有份焦香。呢個焗飯唔會有一般Risotto果種熟唔透嘅口感,飯粒微軟但仍煙煙韌韌。飯入面混有蟹膏蟹肉,味道濃郁,仲加咗好多雜菇,令口感更豐富。不過焗飯即叫即整,所以要等耐啲架(´д`).烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 $268 🐑羊扒幾厚身亦好新鮮,一啲羊膻味都冇,跟咗餐廳推薦要五成熟,羊扒表面沾有香草及脆脆麵包糠,煎得好香口,而裡面嘅肉質色澤粉嫩,口感軟嫩濕潤,真係冇overcook。無用太重嘅醃料或調味,食到羊肉嘅原汁原味,如果想食濃味啲可以蘸搭配嘅醬汁。高度推介!.焗法式檸檬批 $58 🍋檸檬味突出,酸酸地唔太甜,口感軟滑。批底焗得好脆,富牛油香味。.Virgin Colada $58 🍍🥥呢杯Mocktail係菠蘿汁mix椰汁,酸酸甜甜,口感milky。.Passion fruit soda $57 🍹熱情果味清新,夠晒氣好解渴。.總括而言:食物質素及味道都相當有水準

蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168 🦀🍚

烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 $268 🐑

焗法式檸檬批 $58 🍋

Virgin Colada $58 🍍🥥
Passion fruit soda $57 🍹
熱情果味清新,夠晒氣好解渴。

總括而言:食物質素及味道都相當有水準,製作用心值得支持,有啲菜式仲幾有新意!餐廳空間雖然唔大但氣氛唔錯,店內仲有供應生蠔、小食及多款酒類飲品,好啱同朋友嚟食吓嘢飲吓酒,放鬆一