2023-10-12 105 瀏覽
間位於圍方的韓國餐廳座住夠哂寛敞舒服,整體而言都係不錯的選擇。不過最好就預早訂位,因為每次都見到好多人,好彩我哋都用OpenRice 訂了位😉午市燒烤餐 $165 韓式前菜及木槿牛肉飯🌟前菜有五碟,有泡菜、芽菜菠菜、醃製酸青瓜等等。🌟 木槿牛肉飯因為有一半䓤同生蛋的關係,不太適合小朋友。另外我叫了一碗紫菜白飯給細佬仔。特選燒烤定食 $165🌟和牛上肋肉選二款 我哋揀咗🌟水果醬油挑骨雞翼甜甜地又去了骨幾好🌟彥陽和牛呢個和牛幾好,套餐都可以揀🍽️套餐可加配梳打或冰茶🌟提子特飲 相對荔枝無咁甜,有提子果肉。🌟荔枝梳打勁重荔枝味,有荔枝果肉,比較特別。🌟和牛特選 $265和牛牛舌、和牛上肋肉、極上牛小排、和牛肋眼上蓋其實牛的質素係不差的,不過如果係俾年紀較少的小朋友,牛舌同牛小排就比較適合。因為這兩款比較薄身同無筋。相反,牛肋肉會比較厚身大件,燒起來會比較難控制,要用剪力剪開,會有咬口少少,怕小朋友難消化。另外,餐廳爐的火力比較弱,大家燒肉的時候要留意番生熟的程度。建議餐廳轉用不同款式的烤肉夾夾生/熟食物因為同款好易攪錯。🙏🏻

午市燒烤餐 $165
韓式前菜及木槿牛肉飯
🌟前菜有五碟,有泡菜、芽菜菠菜、醃製酸青瓜等等。

🌟 木槿牛肉飯
特選燒烤定食 $165
🌟和牛上肋肉

選二款
我哋揀咗
🌟水果醬油挑骨雞翼
甜甜地又去了骨幾好
🌟彥陽和牛
呢個和牛幾好,套餐都可以揀

🍽️套餐可加配梳打或冰茶
🌟提子特飲

相對荔枝無咁甜,有提子果肉。
🌟荔枝梳打

勁重荔枝味,有荔枝果肉,比較特別。

🌟和牛特選 $265

和牛牛舌、和牛上肋肉、極上牛小排、和牛肋眼上蓋

2023-09-14