2024-04-17 692 瀏覽
好少嚟九龍站圓方逛,難得過嚟,所以順便想睇吓有冇啲中價位嘅食肆可以晚餐,就俾我哋見到呢間價錢喺圓方地段嚟講,唔算貴嘅拉麵店今晚食咗:1)東京魚介豚骨拉麵 (期間限定)$118呢個期間限定嘅魚介拉麵超足料,湯底係非常之濃厚,喜歡湯底有啲油脂口感就非常適合,因為呢咁樣先至做到拉麵每條都可以掛湯,而且拉麵軟硬度適中。叉燒切得夠薄,好大塊,仲有一隻糖心蛋,因為出面有啲拉麵店多數糖心蛋係要另外加錢,而且有時候係得半隻。2)日本蜆貝醬油拉麵 $128呢個湯底比較清甜,而且夠鮮!我哋就鍾意呢個多啲,因為呢個湯鮮甜到係令到你想飲多幾啖湯,同不停食啲麵。蜆肉新鮮飽滿,冇沙,仲有兩三塊招牌薄切叉燒,蔥花又夠多,超正!3)小食:蔥花牛舌 $78每塊牛舌都切到非常之薄,所以快炒快上可以保持牛舌口感爽滑,加啲七味粉仲可以令到個味道昇華,更加惹味!4)小食:薯仔沙律 $48個薯仔沙律好清新,食得出係用新鮮薯仔整成,啲菜係用黑醋汁底,所以好醒胃,啲菜亦都好新鮮爽脆,兩個人食個份量當前菜啱啱好!5)小食:炸雞 $60新鮮炸起,即上嘅炸雞係份外好食!雞皮好脆,食嘅時候熱辣辣,啲雞肉咬開係一絲絲咁扯開,雞肉入面仲保持咗啲

今晚食咗:
1)東京魚介豚骨拉麵 (期間限定)$118

2)日本蜆貝醬油拉麵 $128

3)小食:蔥花牛舌 $78

4)小食:薯仔沙律 $48

5)小食:炸雞 $60
新鮮炸起,即上嘅炸雞係份外好食!雞皮好脆,食嘅時候熱辣辣,啲雞肉咬開係一絲絲咁扯開,雞肉入面仲保持咗啲原汁,再點埋配送嘅蛋白醬,非常之夾!

服務員服務態度好好,服務周到,時不時就會自動過嚟幫忙添茶,唔洗食客叫到口水都乾都冇人理。食物質素都好高,因為半個鐘返到屋企後個口都唔乾、唔口渴,相信啲湯底係冇味精嘅。

東京魚介豚骨拉麵(期間限定)
東京魚介豚骨拉麵
日本蜆貝醬油拉麵
炸雞肉
蔥花牛舌
薯仔沙律
2024-04-16
東京魚介豚骨拉麵(期間限定)
東京魚介豚骨拉麵
日本蜆貝醬油拉麵