餐廳: 元気寿司 (海怡西商場)
資訊:

2018-02-17 133 瀏覽
團年飯走咗去食壽司,黎咗海怡嗰間元氣,首先佢個位置有少少難搵。今次冇影好多相,淨係影咗個新嘅(天婦羅蠔花卷),同埋一個軟殼蟹手卷,其實我地仲叫咗好多個壽司,不過冇影到每次我都會食兩個軟殼蟹手卷,今次都唔例外啦,但今次我發現呢間分店軟殼蟹手卷嘅軟殼蟹有d細,不過佢嘅紫菜都係保持到一貫嘅水準---就係夠脆身所以呢點係要讚嘅~同埋佢飯都有佢嗰d沙律醬,好有味而新嘅蠔花卷就幾得意,原黎係用兩粒蠔再加炸粉砌成,好似花嘅形狀,下面有飯同埋有一塊正方型嘅紫菜包住黎食,我覺得個蠔唔係幾夠味,唔夠鹹味,我覺得可以加沙律醬,會好食好多。另外我每次都會點個隻燒特大帆立貝壽司,呢個真係十級推介,佢上面嗰d燒過嘅芝士同埋沙律醬配埋舊飯食真係超級好味,17蚊一舊貴咗少少不過都值嘅。BTW我都係鍾意嗰個高速列車線多d,用火車送壽司,因為自己用平板電腦落order冇咁易漏單同埋睇返自己叫了什麼