2015-06-23
事隔有點久才想起要寫這家冰室,因很想忘記,但又不想有人伏下去.....這次去是因為去附近有事務,剛值午飯時間,也剛好有位,港式冰室便可滿足趕時間的要求但首先他的格局真的十分擠迫,我一人要搭擡是預計之中,但尚算中等身材的我,一坐下來,迫到一個地步係我放袋在地下又唔係,攬住又唔係,有點後悔。好,說回食物,點了一個特餐有瑞士雞翼湯意粉,一個菠蘿包,炒蛋同凍飲,盛惠57元無奈的是什麼都不能改,轉湯意粉轉米粉或公仔麵唔得,只可加10蚊轉辛辣麵或一丁,我自己買都不用10元,另加牛油加3元,實在有點不合理味道方面菠蘿包: size 正常,但室溫(即係放了很久的感覺)瑞士雞翼湯意粉: 有2隻中翼,SIZE 偏細,但入味,不過不失,但因個人不喜歡食湯意粉,又滑又不入味,加上坐在咁逼的地方用义吃湯意粉而順利放入口,簡直是高難度動作,一定要扣分炒蛋:夠滑,惟一可取凍啡:難飲,平價茶餐廳質素,伏之作總結所說︰名氣過大,偶像派餐廳,五十幾元附近有其他選擇,但因土地問題咁貴又咁迫,如冇必要,有下次
好,說回食物,點了一個特餐
菠蘿包,滑蛋
雞翼湯意
味道方面
菠蘿包: size 正常,但室溫(即係放了很久的感覺)
炒蛋:夠滑,惟一可取
凍啡:難飲,平價茶餐廳質素,伏之作