2023-06-19
今日兩人試左朱敏記大排檔,位于土瓜灣馬頭圍道,兩個人食咗 水煮牛 紅蔥頭雞半隻 椰菜苗____🥩水煮牛:入邊加咗豆芽同薯粉,調味係香港算辣嘅,最上面用熱油澆咗乾辣椒粉同花椒上面,整體辣味突出,鹹淡適中。🐔紅蔥頭雞:雞肉嫩滑,紅蔥頭係大塊嘅,整體味道偏鹹小小,送飯無敵。🥬油渣椰菜苗:油渣脆口冇渣,炸油炸得算乾身嘅,d椰菜苗就係有咬口嘅椰菜苗,椰菜苗炒得偏鹹口,但係同個水煮牛一齊食,又係幾解辣。____👍🏾整體體驗都算唔錯,坐係最門口嘅細台,真係有路邊大排檔嘅感覺,一入門口就睇到老板娘嘅形象,同廣告燈牌一摸一樣,寫嘢落單都係老板娘親自安排。呢次人少冇試酸菜豬雜煲,睇起都幾唔錯,下次人多先試下。____⚠️唔食得辣嘅記得落單時提一提bb辣或者小辣,個人覺得呢間係香港算辣嘅啦