2022-12-08
#pb食在土瓜灣 土瓜灣新開手沖咖啡店☕️呢間手沖咖啡店兩年前由網店起家 售賣自家烘焙咖啡豆 最近係土瓜灣開設實體店😍 一去到就見到大大部炒豆機 店內唔大 環境好似去左台式咖啡店咁👍🏻 店主兩人都好好人 而且好隨意🥰 特別欣賞佢嘅咖啡卡係由「馬頭角十三街」嘅街名設計 目的係希望為呢個小社區做少少紀念 好有人情味❤️.佢專賣咖啡 用番自家烘焙嘅咖啡豆😍 普通機啡$25-$37一杯👍🏻 另外佢亦有6款手沖咖啡豆選擇 價錢都只係$48🥰 之前見人有花生酥食 可惜個日去冇😢🔹Dirty☕️推介❤️ 機啡豆用左Brazil Fazenda Sao Silvestre嘅咖啡豆🥰 呢隻係傳統巴西深炒豆 Nutty味好突出😍 係少有咖啡豆味好出嘅Dirty👍🏻🔹Hand Drip Coffee☕️我今次揀左Ethiopia Guji Mesina G1咖啡豆 味道相對冇機啡果款咁Nutty 味道冇咁突出🤪 飲到最後酸度會提高😋.整體✨ 好中意呢間咖啡店個vibe 好relaxing 好似去左旅行咁😍 店內唔大 可以增加客人、店主之間嘅交流 好有人情味🥰 用左自家烘焙咖啡豆 夠哂本土👍🏻 手沖正常發揮 反而奶啡更
土瓜灣新開手沖咖啡店☕️
🔹Dirty☕️
🔹Hand Drip Coffee☕️
整體✨ 好中意呢間咖啡店個vibe 好relaxing 好似去左旅行咁😍 店內唔大 可以增加客人、店主之間嘅交流 好有人情味🥰 用左自家烘焙咖啡豆 夠哂本土👍🏻 手沖正常發揮 反而奶啡更有驚喜❤️
生昌焙豆 (土瓜灣)
土瓜灣土瓜灣道114號地舖