2023-11-07 45 瀏覽
今日約咗個客喺土瓜灣開會,收工之後梗係要約返住附近嘅朋友食飯啦,朋友介紹喺啟岸呢度開咗好多新fusion餐廳,我哋見到呢間餐廳嘅門口裝修設計風格好特別,好多木行嘅傢俬,俾人感覺好清新、好文青。餐廳呢度環境好舒服,燈光比較暗,私隱度極高,而且環境靜靜地,比我同朋友傾吓計敘吓舊。今次我同朋友揀咗二人餐,包括有餐前小食、九樣選三樣嘅頭盤、同埋四選一樣嘅主菜、仲有甜品㗎!招牌生牛肉他他本身唔係好敢食生牛肉嘅我,見到賣相非常吸引,食落去唔會好腥,反而好香洋蔥味,配上佢嘅特製醬汁加上烤過嘅香脆多士,成個感覺好Fresh。辣肉腸鵝肝醬迷你漢堡職員上菜嘅時候會提我地可以配上特製嘅鵝肝醬,我同朋友都鍾意食辣肉腸,冇諗過叫醒鵝肝醬嘅感覺好夾,而且每一啖都充滿辣肉腸嘅肉汁,漢堡亦都輕輕烤過,識落有少少趣口。如果食到好濟嘅話,可以配上特製酸青瓜解濟。香烤胡椒蟹肉餅睇過賣相看似好熱氣,但原來唔係,切開佢,已經見到大量嘅蟹肉絲,而且蟹肉餅嘅面頭鋪滿蟹膏,食嘅時候慢慢會散發出胡椒嘅味道啊,份外惹味。佢嘅沙律菜亦都好好味好爽口。北海道十勝豬肉眼上菜嘅時候份量比想像中多,而且賣相非常吸引,店員非常誠意介紹呢道菜,側邊配

招牌生牛肉他他

辣肉腸鵝肝醬迷你漢堡

香烤胡椒蟹肉餅

北海道十勝豬肉眼
上菜嘅時候份量比想像中多,而且賣相非常吸引,店員非常誠意介紹呢道菜,側邊配上焦糖乳酪醬,令到味道更加提升,食嘅時候感覺非常脆口,而且豬肉油脂分布均勻,感覺唔會好油膩。

煙靭之選
日式蕨餅加西班牙甜油條,配上朱古力醬,西班牙油條簡直外脆內軟,食落嘅時候超鬆化,而且外面加上肉桂粉,令味道更加提升。

西班牙鮮果特飲
用上不同種類既水果調配而成既特飲,岩哂上班族收工後想chill既感覺,味道好清新,仲好解渴。

Still Sangria
第一次飲西班牙水果酒,好易入口,水果味濃郁,可自選紅酒或白酒,好岩女士飲既酒。