2019-05-29
位於土瓜灣一條窄巷既Forker, 其主打菜系係西餐Fine Dining。 裝修風格幾有情調,無太多華而不實既裝修。小編就覺得好適合熱戀中既朋友仔, 話說小編果日仲撞到一個明星“關楚耀”,不過小編年紀太輕輕輕輕啦,無點聽過佢既歌,如果唔係我相要佢簽係我塊面度。佢地套餐每位298起,都視乎你嗌d咩菜色,因為有d需要額外加錢,/燒濕熟成美國頂級肉眼牛扒 9⃣️💰98 (額外加98)廚師用呢種烹調方式去煮呢塊靚靚牛扒,令到個Rib Eye保留左佢本身既肉汁同埋軟稔肉質。沒有太多醬汁,撒左小小粗粒海鹽,令到你更容易食到濃郁牛肉味。/蘇格蘭野生三文魚 8⃣️ 💰98 (額外加98)呢個野生三文魚真係好考功夫,呢個三文魚幾乎全熟。唔係問阿貴,都知道全熟三文魚好鞋身,但小編老實講係無呢個問題。三文魚皮十分酥脆,配上佢地獨家調配的檸檬汁!令到三文魚更加清爽。/蘑菇湯 7⃣️ 💰跟餐呢款蘑菇湯味道十分濃郁,佢地將蘑菇切到好碎,增加飲果陣既口感。佢地仲用咖啡杯去裝住,令你地唔洗用spoon都可以飲到。/新鮮沙律&黑松露薯條 7⃣️ 💰跟餐兼任食佢地既沙律係用醋同橄欖油做調味,酸酸甜甜幾開胃。黑松露薯條炸得都幾好,但小
燒濕熟成美國頂級肉眼牛扒 9⃣️💰98 (額外加98)
蘇格蘭野生三文魚 8⃣️ 💰98 (額外加98)
蘑菇湯 7⃣️ 💰跟餐
新鮮沙律&黑松露薯條 7⃣️ 💰跟餐兼任食
佢地既沙律係用醋同橄欖油做調味,酸酸甜甜幾開胃。黑松露薯條炸得都幾好,但小編覺得黑松露份量可以多小小就正。
芝士蛋糕 & Early Grey Tea 7⃣️ 💰跟餐
呢款芝士蛋糕都係未令到我驚訝,屬於中等程度既芝士蛋糕。但early grey茶包牌子都係普通,但伯爵茶同芝士蛋糕本身都係絕配,所以兩個加埋都有7⃣