2024-08-20 117 瀏覽
近日去土瓜灣探朋友,就順道係朋友家附近的餐廳食飯,呢間餐廳叫,幾有意思,環境都幾CHILL,好啱同朋友去聚餐,我地二人叫左以下幾款食物❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98果然係招牌菜啊,豬扒厚身之餘十分爽嫩,而且分量十足,至於焗飯係有蛋香的炒飯底,茄汁甜中帶酸,還加入紅蘿蔔、菠蘿、洋葱和芝士,無論味道和口感也有豐富層次❤️自家秘製火山骨 (小) $88有四大件火山骨,肉質柔軟、肥瘦均稱、大大件的豬脊骨,配上風味十足的自家秘製泰式香料,真係好惹味,豬脊骨炆至軟腍,入口惹味開胃,肉質鬆化,香而不膩❤️煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $78一上枱,黑松露香氣爆棚,煙三文魚和蘆筍份量非常足,每一啖都食到三種頂級食材,煙三文魚帶來鮮味,黑松露增添香氣,蘆筍提供爽脆口感,是一道極具味覺享受的炒飯總括而言,這間親民小店食物CP值頗高,值得支持💸平均每位消費$130#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #焗厚切豬扒飯 #foodblog #foodporn #foodreview #travel
近日去土瓜灣探朋友,就順道係朋友家附近的餐廳食飯,呢間餐廳叫[遇見您],幾有意思,環境都幾CHILL,好啱同朋友去聚餐,我地二人叫左以下幾款食物

❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98

❤️自家秘製火山骨 (小) $88

❤️煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $78

總括而言,這間親民小店食物CP值頗高,值得支持

💸平均每位消費$130

#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #焗厚切豬扒飯 #foodblog #foodporn #foodreview #travelhk #必食 #必食推介 #美食 #美食推薦 #火山骨
#土瓜灣美食 #dinner #遇見您 #打卡 #土瓜灣