2023-09-19
今日要出土瓜灣做嘢,於是同同事睇吓附近有咩好食,就喺OpenRice搵到呢一間有得食煲仔飯又有得食蛋糕嘅餐廳👍🏻好少見有Cafe會有得賣煲仔飯😂所以就嚟試試佢~我叫咗個黑毛豬肋肉日式煲仔飯($178),個份量真係超級大‼️兩個女仔share食一定夠飽🤣個飯都好足料,好多豬肉,但我個人鍾意食多飯焦嘅煲仔飯多啲~嚟Cafe梗係要食甜品㗎啦!首先嗌咗個鮮雜果忌廉窩夫,軟熟嘅窩夫配上酸甜嘅生果,口感好豐富👍🏻甜品係女人嘅第二個位,所以我哋另外仲嗌多咗好幾件甜品🤣啲卷蛋大大份好多cream,個甜薯芝士蛋糕唔好睇佢細細舊,但食落真係好飽肚😂另外仲嗌咗個焦糖燉蛋,呢個就正常發揮啦~最後再嗌咗杯芒果milkshake, 真係糖分滿滿嘅一餐😋😋😋-結論:呢間餐廳嘅食物份量都好足料,甜品有好多選擇,但味道就略嫌普通🤔如果經過嚟試吓都可以嘅~