土瓜灣地鐵站走出6分鐘左右有新大廈啟岸1號為食肆聚集點,整棟以日本簡約風為主,感覺舒適猶如走到小日本,而當中Still更為當中嘅美食綠洲,主打西班牙Tapas及日本fusion食物.走清新度假風,加上旁邊落地玻璃設計,溫暖陽光射入更感寫意Set Lunch:餐湯/沙律+餐飲🔸雜菌蘑菇湯濃郁,入口唔會太濃稠.新鮮羅馬生菜配上西班牙火腿,清新可口🔸翡翠螺雞肉西班牙飯($158)賣相吸引,燉飯每飯粒都吸收所有醬汁十分濃郁,飯身質地不軟不硬.除咗雞肉仲有大大粒翡翠螺,魷魚,帶子粒,材料非常豐富🔸日式唐揚炸雞(+$28)即叫即炸外皮脆口,雞肉嫩身.尾隨微微味醂及薑味🔸生牛肉他他多士($88)生牛肉分量十足,而且牛肉質素好,有彈性.當中配合紫洋蔥及辣椒乾等調味,微辣不涸喉,調味做得出色!🔸招牌西班牙水果茶🔸蜂蜜咖啡(+各$15)前者清新爽甜,夏日好選擇.後者首先飲到香濃咖啡味,然後淡淡潤喉清甜蜂蜜,兩者平衡好好

Set Lunch:餐湯/沙律+餐飲

🔸翡翠螺雞肉西班牙飯($158)

🔸日式唐揚炸雞(+$28)
即叫即炸外皮脆口,雞肉嫩身.尾隨微微味醂及薑味

🔸生牛肉他他多士($88)
🔸招牌西班牙水果茶🔸蜂蜜咖啡(+各$15)