2019-06-05
女友話見IG有好多人去此店影相打卡,好靚好想去,於是陪佢行完利東街,順便book埋位去試試橫掂佢主要目的都係影相打卡,我就book左個afternoon tea set俾佢,有環境,有食物慢慢影門牌同環境都好靚,好啱女生打卡,用黑白手繪的裝飾,行入去好似入左漫畫世界一般Afternoon tea set有名,叫‘彩花之里.溫室下午茶’ULURU Rose tea-初時以為杯是粉紅色的,但原來是噴了食用色素加了少許玫瑰瓣,另外茶中有整朵玫瑰與鼠尾草,玫瑰香氣同士多啤梨嘅甜味好夾,好靚又好飲Lavender Dream-荔枝配搭薰衣草,甜得嚟富薰衣草花香,的確有種好似夢境咁Sweet嘅感覺雜菌松露芝士忌廉汁酥皮盒-好香松露味,芝士忌廉汁雜菌配酥皮,一口就吃下,非常酥脆,一個唔夠,想再食多個香脆芝心火腿雞丸子-餡料好夾,火腿雞肉配半溶芝士,咬落軟軟的而且又有肉粒口味,而且外層香脆,口感一流Uluru朱古力- 手工朱古力上用了食用花,又靚又好食馬卡龍-朱古力同抹茶口味紅桑子千層蛋糕- 酸酸甜甜,味道清新榛子曲奇-曲奇好薄好脆配合一層厚厚的榛子朱古力焦糖朱古力撻-朱古力內的焦糖好香珍寶珠冬甩-
Uluru朱古力- 手工朱古力上用了食用花,又靚又好食
馬卡龍-朱古力同抹茶口味
紅桑子千層蛋糕- 酸酸甜甜,味道清新
榛子曲奇-曲奇好薄好脆配合一層厚厚的榛子朱古力
焦糖朱古力撻-朱古力內的焦糖好香
珍寶珠冬甩- 有珍寶珠糖碎,在冬甩面,顏色鮮豔吸引,色彩繽紛
熱情果奶凍- 熱情果果醬味濃,配埋幼滑的奶凍食,好夾
迷你朱古力糖果溫室-外型仿如一堆植物,栩栩如生,但實質是食用花加朱古力散,朱古力散中有朱古力醬如脆糖,好有層次感
整體環境同食物都好正,打卡一流,下次應該會再去試正餐