我哋今日放假就拍下拖,去咗旺角食午餐😊桔梗呢間餐廳環境好舒服,我哋都算比較早嚟到,可以安排坐窗口旁邊的座位。望住出面街景,享受午餐,都係星期六放假時的一個唔錯嘅休閒活動😊—————————————日本A4黑毛和牛肉操飯配糖心蛋一上枱嘅賣相非常之吸引,好香嘅牛味,佢哋嘅醬汁都相對濃郁,建議混合晒牛肉、配菜、白飯一齊食比較好。牛嘅油脂感比較重,肉質好嫩滑,油香化在白飯上好正!蛋有彈性,有微微嘅蛋甜香,唔錯—————————————伯爵茶豆腐提拉米蘇初頭以為這個Tiramisu係保留咖啡及朱古力嘅味道,想不到原來佢係保留左個質感,完全沒有加入朱古力及咖啡的。上枱嘅時候白雪雪好靚😊伯爵茶味濃郁,也帶有日式豆腐嘅香味,口感幼滑。另外仲有少少果香,可能係檸檬或橙嘅味道😊很喜歡這個甜品!—————————————焦糖牛角酥窩夫配雪糕牛角酥窩夫第一次食,有創意得來又好食,加上綠茶味雪糕,一熱一冷配合得非常好—————————————今個午餐整體感覺唔錯,食物質素同埋及環境都幾好。如果下次幫襯嘅時候,再品嚐佢哋嘅飲品先😊 今次我哋點左三項食品之後太飽,最後冇點嘢飲,但我哋坐得都近水吧,聞到咖啡香味,感覺
我哋今日放假就拍下拖,去咗旺角食午餐😊

黑毛和牛肉操飯配糖心蛋

日本A4黑毛和牛肉操飯配糖心蛋
牛嘅油脂感比較重,肉質好嫩滑,油香化在白飯上好正!

蛋有彈性,有微微嘅蛋甜香,唔錯

—————————————
今次我哋點左三項食品之後太飽,最後冇點嘢飲,但我哋坐得都近水吧,聞到咖啡香味,感覺呢度嘅咖啡應該唔錯。另外,呢度都播放著台灣或者香港嘅歌,都係我哋好鍾意嘅😊
黑毛和牛肉操飯配糖心蛋