2023-04-20
一年一度嘅朋友生日,想同佢食得豪爽啲, 就相約去沙田搵美食, 又想食呢樣又想食果樣, 倒不如去食buffet, 最後我哋揀咗就近嘅一間酒店, 去到見到地中海美食嘅主題都好適合我哋口味, 而且環境舒適寧靜, 就喺酒店泳池邊嘅窗口位置坐低, 慢慢品嚐自助餐盛宴海鮮方面有長長的松葉蟹腳, 旁邊還有大大隻螺, 螺肉爽口又鮮甜無比刺身櫃入面要5款刺身選擇, 除咗有我最鍾意食嘅三文魚刺身, 還有爽口的希靈魚刺身, 好大件夾抵食另外壽司有三文魚, 紫菜鮑魚壽司等, 喺呢度都可以盡情享受多國美食估唔到呢度嘅美食多籮籮, 適逢主題地中海池畔海鮮燒烤自助餐, 推出了一個區域包括池畔燒烤美食, 有廚師即叫即燒重頭戲要試吓呢度嘅焗蠔, 用地中海風味烹調, 蒜蓉香加少少辣, 配合生蠔肥大鮮美, 一啖食落口味道鮮甜醇厚,食完都感到物超所值呢度嘅精選推介燒羊架燒菠蘿, 還有要相機食先嘅火焰斧頭扒, 配以賓尼士汁, 肉質都好鮮嫩, 點醬汁更加 juicy 睇到咁大隻嘅蟹鉗, 燒一燒更添風味, 唔需要點醬汁都一樣好fresh 地中海廚師精選推介還有地中海白酒煮蜆, 地中海橄欖八爪魚沙律, 地中海香草燒比目魚柳, 香辣惹
地中海廚師精選推介還有地中海白酒煮蜆, 地中海橄欖八爪魚沙律, 地中海香草燒比目魚柳, 香辣惹味咖哩等, 食物種類確實多不勝數
唔講唔知呢度都係小朋友嘅美食天堂, 女職員會特別喺客人面前親手製作小蛋糕甜, 仲有兩款口味嘅cream, 加一啲糖果粒, 令成個賣相更精美, 整完仲可以攞返屋企慢慢品嚐
最後除咗有火焰雪山, 仲有知名雪糕品牌Movenpick, 仲有多款口味選擇, 食飽飽要甜一甜
自助晚餐供應時間為傍晚6時至晚上9時半供應, 你都快啲約埋一家人或者三五知己過嚟嘆番餐啦!