2018-07-06 146 瀏覽
久唔久都要食一餐台灣野,原因無他既,夠香口夠大眾化。一大班人開心share又得,兩口子細味品嘗亦可。今日嚟咗依家係天后嘅台灣郎,店鋪裝修頗有玩味。酥炸五香雞卷雞卷入邊有免治雞肉,馬蹄好爽脆,炸出來整塊好鬆軟好香,加埋酸甜醬汁亦都好惹味廟口肉燥麵份量頗大,很足料,麵條熱辣辣好煙靱,肉燥好夠味。絕對值得推介一下滷水拼盤又係份量大,豬大腸唔會靭,夠入味。薄片雞腎就略為遜色,切得太薄無口感。雞翼同蛋都好好味。秘製醬汁係酸帶少許辣,配上滷水拼盤能增添一份香味。珍珠奶茶呢度有飲品供應價錢絕對合理,珍珠奶茶只係$20。而且質素唔差,珍珠煙靭有咬口餐廳大部分店員都說普通話,聽得出係台灣口音,應該係台灣人。我地仲偷聽到隔離枱客人對食物讚不絕口,亦見有台灣客人光顧。所以依到既食物質素都得到肯定,下次再黎要試下佢既牛肉麵

酥炸五香雞卷

炸雞卷👍🏼