2024-07-10
呢間位於佐敦嘅居酒屋氛圍感滿滿,一直都好想嚟探店!今日終於都有機會喇!因為見到openrice訂位竟然有7折!可以慳返唔少😬內裏嘅卡位私隱度極高,感覺非常良好!仲見到有唔少激安價嘅item添!經店員通知,仲有酒類買一送一嘅優惠!活石蠔~非常飽滿,而且size很大!醬汁有提鮮嘅效果,口感較為creamy目仁奈~刺身嘅口感輕薄清爽彈牙,絕對係夏天嘅好選擇自家製厚燒玉子~本身已經有微甜嘅味道,同時亦可選擇沾醬汁,咸咸甜甜更覺好味燒牛小排~呈現粉紅色狀態,牛味香濃,帶有微微焦香雞皮串、雞腎串、汁燒鵝腸、豬肝串、日本青椒仔串、荔枝豚肉卷串~去居酒屋當然要點串燒,每個item都非常出色,夠曬熱,而且食到食材本身嘅味道,調味料唔會太重手,當中會比較喜歡荔枝豚肉卷串,既有肉嘅香味同時亦品嚐到荔枝嘅多汁香甜。鹽燒吞拿魚下顎~估唔到下顎嘅魚肉可以咁多,口感非常嫰滑,經過鹽燒之後完全冇腥味,十分驚喜柚子汁牛脷沙律~牛脷份量非常多,沙律菜亦新鮮,夠曬脆口野菜天婦羅~天婦羅蔬菜嘅種類都可以食到,外面鬆脆,裏面香滑
內裏嘅卡位私隱度極高,感覺非常良好!
目仁奈~刺身嘅口感輕薄清爽彈牙,絕對係夏天嘅好選擇
燒牛小排~呈現粉紅色狀態,牛味香濃,帶有微微焦香
柚子汁牛脷沙律~牛脷份量非常多,沙律菜亦新鮮,夠曬脆口
野菜天婦羅~天婦羅蔬菜嘅種類都可以食到,外面鬆脆,裏面香滑