2023-04-20
放完長假個人懶懶地🫣唔想係屋企煮🙈就選擇係元朗近近地,食好西---小曼谷😂九龍城既小曼谷之前已經食過👍係好食既,好多朋友約食飯都會提議小曼谷👏咁今次就try try元朗既水準有無九龍城咁正啦😌兩個人,叫左👇🍴泰北燒牛肉 $98聽店鋪與員工介紹,呢個牛肉係元朗店限定新推出既菜式😋所以叫黎try try。食完都無失望👍係幾好食,好稔,好juicy🤤加上個酸辣汁,真係多多都食得曬🤩 🍴泰皇咖喱法包軟殼蟹 $198呢個軟殼蟹係朋友仔order,因爲佢好中意食咖喱😂而我本身對咖喱未去到好喜愛🫣所以唔會抱好大期望。然而結果係我最意想不到既😆😆不!得!了🤩🤩🤩好中意食,我相信下次再去小曼谷,我都會再食呢個👍叫左呢款菜,記得可以唔洗再order飯、麵、粉之類。因爲個包真係超飽😂😂食得曬先好叫,唔好浪費食物嘛👍講返個軟殼蟹先,好脆,唔係食緊粉,係啖啖肉,好正👏加上個麵包開左個大窿,裝左滿滿既黃咖喱醬(甜身)😍絕對足夠🥳我本身唔知食埋個包🤣係朋友講+切開,我先知。麵包偏軟熟,所以好吸醬,好有口感,好中意食,好推薦你地去食呢個👍👍 🍴泰式馬拉盞炒椰菜苗 $98我去親食泰國菜,都必叫既菜🥳呢度比較
兩個人,叫左👇
🍴泰北燒牛肉 $98
🍴泰皇咖喱法包軟殼蟹 $198
🍴泰式馬拉盞炒椰菜苗 $98
我去親食泰國菜,都必叫既菜🥳呢度比較意外既係佢落足料炒,所以好香口,好地道😋不過價錢稍微高左丁丁,睇大家既喜好啦😂
🍴泰式鮮蝦炒金邊粉 $98
我第一感覺係好多蝦🦐大家都知道我好中意食蝦😂呢碟應該至少有6-7隻,真心算多🤩仲好大隻添,金邊粉味道就偏淡左少少🫣可能我食馬拉盞椰菜苗先,之後再食呢個金邊粉啦😂😂不過整體都ok。
🍴泰式龍眼冰 $34
食完上面稍微重口味既食物,再飲一啖有氣既甜飲,成個人爽曬😌😌所以食泰國菜真係必叫梳打飲品👍