2021-09-23 289 瀏覽
每次去西貢玩完水都超級攰,搵間好食嘅餐廳補充能量就非常重要🤣今次朋友帶我去左呢間唔太起眼嘅泰國菜,都幾唔錯!餐廳位於巷仔中間,大部份嘅位置都冇冷氣,好有去左泰國熱住食嘅感覺,非常地道😂不過雖然冇冷氣,但體感其實都可接受。✨ 泰式金邊粉炒蝦($68)每次食泰國菜基本上都會點pad thai, 呢度嘅pad thai味道都唔錯😋食落酸酸甜甜,口感適中,唔會太油亦唔會太乾。✨椰子雞湯($92)超級推薦椰子雞湯,飲落酸酸辣辣咁,但又唔會令人好頸渴,濃郁嘅椰子香令人飲唔停口❤️入面亦都好足料,加左磨菇、雞肉、車里茄得,非常好味。✨泰式炒通菜($58)泰式炒通菜味道都唔錯,炒得非常有鑊氣,非常惹味,但稍微有少少辣。整體黎講每樣野食都係above average, 而且價錢唔算貴,下次應該會再黎試下其他菜式😋

✨ 泰式金邊粉炒蝦($68)

✨椰子雞湯($92)

✨泰式炒通菜($58)