2021-12-12 25 瀏覽
凍咗咁多日,今日終於的起心肝去打個靚邊爐🤣今日去咗呢間叫胡爐嘅單點個喎,據聞佢以前係做放題嘅,剛剛轉咗做單點😌位於尖沙咀H8,地點都算方便,但係等𨋢真係有啲耐,好彩佢位於16樓,算係高層,入面地方雖然好細,但有分B區同C區,每個區都有隔板。🍴清香青麻辣豬手鍋🍴豬手唔會好肥,個湯底亦都唔算好辣,但係配料比較少,一個鍋大概只有四至五嚿豬手,另加有豬紅🥰🍴厚切萵筍片🍴因為佢係厚切,所以淥耐左都唔會好林,但佢個心有少少黃,總括嚟講個口感都算爽嘅,但有少少渣😌🍴自家製炸響鈴🍴份量好大份,即炸嘅,好似半對筷子咁長😆食完呢個都已經飽飽地😆🍴手打墨魚滑🍴入面都有一粒粒墨魚,但係可能雪得比較來耐,個滑比較硬,用匙羹「筆」落去嘅時候,有少少困難🤣,但熟咗係好食嘅👍🏻🍴花雕醉滑牛🍴醉雞就聽得多啦,醉牛都係第一次見,所以即刻叫咗碟嚟食,因為淥嘅關係,啲酒味好多都揮發晒,牛唔係好吸酒味。同埋佢嘅牛比較厚切,要淥返耐少少,但拎上嚟就會有啲韌。所以建議大家都還是食返醉雞同肥牛😂🍴醉胡盧酒泡鴨舌🍴打邊爐我多數會叫一個小食,等個湯底滾之前都起碼有啲嘢食😄今次叫咗呢個鴨舌,雖然佢話係酒泡,但酒味唔濃,但可以cover 鴨

🍴清香青麻辣豬手鍋🍴

🍴厚切萵筍片🍴

🍴自家製炸響鈴🍴

🍴手打墨魚滑🍴

🍴花雕醉滑牛🍴

🍴醉胡盧酒泡鴨舌🍴
打邊爐我多數會叫一個小食,等個湯底滾之前都起碼有啲嘢食😄今次叫咗呢個鴨舌,雖然佢話係酒泡,但酒味唔濃,但可以cover 鴨舌嘅騷味,建議餐廳可以落多少少酒👍🏻