4天前 0 瀏覽
今次去咗大圍呢間西式餐廳,餐廳內部以橙色黑色作為主色,有種幾高級,但溫馨嘅感覺🌆,仲有得睇踢波球其實幾適合要返杯酒精飲料,坐低慢慢嘆🙃。今次叫咗個二人餐 (💰$433)~凱撒沙律~凱撒沙律整得幾好味,蔬菜非常新鮮,配上香脆嘅麵包粒同濃郁嘅特製凱撒沙律醬,非常滋味😚。芝士嘅份量亦剛剛好,唔會過多亦唔會過少。呢到沙律雖然簡單但味道豐富,非常適合作為前菜,令人胃口大開😛|👅: 4/5~酥皮龍蝦湯~再嚟講下酥皮龍蝦湯,呢個湯值得一試。酥皮焗得非常酥脆,直落仲有蛋香,同龍蝦湯嘅鮮味好夾😊。調味又唔會太鹹,如果再焗多幾十秒酥皮應該更脆更正。|👅: 4.5/5~忌廉薯仔湯配蒜蓉包~忌廉薯仔湯嘅口感非常滑,薯仔嘅香味突出,明明係飲緊湯,但係有薯蓉嘅香味🤣😋。配埋蒜香味十足嘅蒜蓉包,真係一個黃金組咁👍🏻。|👅: 4.3/5~龍蝦汁炒大蝦意粉~意粉炒得啱啱好,啲龍蝦汁索晒入去意粉到,令每一啖都充滿鮮味,再加埋菇去炒,鮮上加鮮👍🏻。另外大蝦🍤都煮得非常嫩滑。建議加蒜蓉炒應該會更香|👅: 4.6/5~西班牙乳豬~西班牙乳豬係我今日嘅最愛!乳豬皮焗得非常脆,肉質嫩滑爆汁,我諗緊呢個係咪招牌菜呢🤭。配上特製嘅醬汁

今次叫咗個二人餐 (💰$433)

~凱撒沙律~

~酥皮龍蝦湯~

~忌廉薯仔湯配蒜蓉包~

~龍蝦汁炒大蝦意粉~

~西班牙乳豬~
西班牙乳豬係我今日嘅最愛!乳豬皮焗得非常脆,肉質嫩滑爆汁,我諗緊呢個係咪招牌菜呢🤭。配上特製嘅醬汁,味道一流。另外仲配有加咗調味粉嘅薯條,食到手指都啜埋🤤,如果份量再大件啲就好啦。|👅: 4.7/5

~草莓奶蓋~
草莓嘅酸甜味加上奶蓋嘅香滑就係冇得輸! 呢個肥仔飲品雖然有啲邪惡但好滿足🤭|👅: 4.6/5

~熱果茶~
茶香同水果嘅香味互相融合,飲落去非常舒服,令人放鬆,特別係用餐之後,超鐘意個香氣|👅: 4.7/5

~朱古力布丁~
最後講下朱古力布丁,呢個甜品真係好得。雖然外貌平平,但估唔到朱古力嘅味道濃郁,布丁嘅口感非常滑,每一口都充滿朱古力嘅香味。呢個朱古力布丁真係令人食完之後仲想再嚟一個😝|👅: 4.6/5