2023-01-06 72 瀏覽
朋友介紹屯門茶木台式餐廳,嚟到門面十分簡潔,坐落卡位十分舒適寬敞,餐牌也很清晰;我兩點了二人套餐,價錢相宜,可選擇的款式十分之多!我們選了茶香三文魚湯漬飯和烏魚子元貝手作麵,小食就選了路邊攤小食和娃娃菜;而飲品就選佛手柑水果茶和檸檬愛玉茶!甜品可以選後上,我們也選了芒果和雜草莓的窩夫!首先兩款茶嚟到茶香撲鼻,飲落好有水果嘅甜味,最後我哋連水果都食埋!而三文魚茶漬飯,當茶倒落三文魚和配菜飯上時,茶香撲鼻特別醒神!食落有陣陣嘅茶香味,真係不二之選;至於元貝手作麵,就有超濃嘅芝士掛於麵上,每一啖都回味無窮;不得不提的是路邊攤小食,炸雞皮脆肉汁多,煎台灣腸的皮脆而味濃,肉丸竟然係雞肉包豬肉丸,實在係驚喜!之後我們再選了兩杯飲品來襯托甜品,其中綠茶拿鐵茶香奶滑值得一試,鐵觀音奶茶也不錯!用嚟送窩夫甜品真係絕配!這真係一個好滿足嘅晚上,我倆決定一定要再嚟幫襯!❤️

金萱檸檬愛玉茶

佛手柑水果茶