2023-06-06 94 瀏覽
去朋友屋企放低啲物資後,諗住食埋個飯先返去,就揀左間門面幾靚嘅日本菜。環境係坐得鬆動,台同台之間有距離。餐牌就同一般日本餐廳差唔多,有壽司、刺身、串燒同熱食,價錢以將中地段黎講算中價位。🥢燒牛肉沙律牛肉煎得幾香,雖然比較薄身,但唔會難咬,仲有啲油脂感,而沙律個汁有啲啲泰式感。整體味道幾好,但唔似日本餐廳出品。🥢京蔥雞肉串呢個唔推薦,好似零調味,又無汁醬點,食落好dry。🥢炭火燒雞落單時店員有提醒我地,隻雞黑麻麻唔係燶,係個醬汁嘅色。係日本時都好鐘意食炭火燒雞,香港用嘅雞絕對唔係日本個種彈牙,但都算惹味,又唔會油淋淋。🥢燒青花魚燒得岩岩好,魚身仲滑。附送個汁有陣菠蘿汁味,夾埋又幾fresh,推薦。🥢極上四色刺身丼丼飯份量夠兩個人食,上面嘅魚生幾新鮮,特別係三文魚,好肥美。

餐牌就同一般日本餐廳差唔多,有壽司刺身、串燒同熱食,價錢以將中地段黎講算中價位。

🥢燒牛肉沙律

🥢京蔥雞肉串
呢個唔推薦,好似零調味,又無汁醬點,食落好dry。

🥢炭火燒雞

🥢燒青花魚