2024-04-27 91 瀏覽
坐得舒服, 地方闊落, 好有係泰國食新式泰國菜嘅感覺!『甲抛葉西班牙豬肉碎煎蛋飯』HK$78豬肉碎肉味好夠, 加埋甲抛葉炒起特別香🍃煎蛋係正宗有濃邊, 蛋黃夠濃郁🍳白飯都想提一提, 幾香軟有米味🍚『泰式清湯河 (豬扒)』HK$78清湯河有泰式豬皮, 豆卜🫡豬皮脆卜卜, 脆食浸湯食都得🤟🏻豬扒醃得入味又厚身, 大大塊食唔哂😬河粉好夠滑身, 配落個清湯食得好舒服! 豬扒以外仲有幾種餸可以揀, 河粉外可以揀金邊粉🥰『泰式大蝦炒金邊粉』HK$98自己食泰國嘢最種意叫, 食其他菜式唔會有嘅美味✨依間炒得非常唔錯, 粉夠乾身, 蝦夠大隻夠爽, 羅望子醬份量適中, 唔會太酸或太淡🙏🏻花生碎超多!!! 加分💚『手打月亮炸蝦餅』跟餐加HK$28好夠大件, 蝦肉夠扎實🦐炸皮脆而薄😆『(半份)青木瓜海鮮沙律(少辣)』跟餐加HK$48叫左少辣, 可能冇咁泰國風味, 但反而食到木瓜絲嘅甜味🫶🏻大蝦都係大大隻, 好爽⚡️仲有蕃茄仔花生🍅『芒果糯米飯雪糕』跟餐加HK$28芒果好夠甜, 糯米飯軟羅, 跟兩個大雪糕球🥄『元祖泰奶茶』跟餐加HK$3茶葉應該用Cha Tra Mue, 跟餐加3蚊又幾抵!『泰式奶茶雪山刨冰船』

坐得舒服, 地方闊落, 好有係泰國食新式泰國菜嘅感覺!

『甲抛葉西班牙豬肉碎煎蛋飯』HK$78

『泰式清湯河 (豬扒)』HK$78

『泰式大蝦炒金邊粉』HK$98

『手打月亮炸蝦餅』跟餐加HK$28
好夠大件, 蝦肉夠扎實🦐炸皮脆而薄😆

『(半份)青木瓜海鮮沙律(少辣)』跟餐加HK$48

『芒果糯米飯雪糕』跟餐加HK$28
芒果好夠甜, 糯米飯軟羅, 跟兩個大雪糕球🥄

『元祖泰奶茶』跟餐加HK$3
茶葉應該用Cha Tra Mue, 跟餐加3蚊又幾抵!

『泰式奶茶雪山刨冰船』HK$98
雖然飲左泰茶, 但都係好想試個泰茶刨冰, 好大一碗, 個茶味好濃, 另外有練奶跟, 個底仲有小多士、西米、珍珠🍾夏天必食, 打卡一流!

加一服務費

小總結, 性價比頗高泰菜, 有去左泰國感覺之餘, 服務非常好!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
摩登堂@morethan_thai
📍 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

#MrsLong #hk #Longs #influencer #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers